10. 4. 2012

Roláda s chuťou bielej čokolády




Plnka:
  • 400ml smotany na šľahanie
  •  100g čokoláda biela
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru

Cesto:
  • 5 vajec
  •  5 polievkových lyžíc cukor kryštál
  •  4 polievkové lyžice múka polohrubá
  •  1 polievková lyžica kakao

Na ozdobenie:

  •   čerstvé maliny, alebo ľubovoľné ovocie

Deň vopred si spravíme plnku. Do smotany rozlámeme bielu čokoládu, pridáme 2PL práškového cukru a za stáleho miešania zohrievame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom necháme vychladnúť a dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa.


Vychladnutú smotanu vyšľaháme na tuhý krém a odložíme do chladničky.


Spravíme si cesto. Najskôr vyšľaháme sneh.


Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.


Postupne pridáme preosiatu múku.


A nakoniec opatrne vmiešame kakao (ak chcete tmavšie cesto, pridáme 2PL kakaa)


Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme asi 15 minút na 180 °C. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.


A po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier. A natrieme plnkou ( trochu plnky si necháme na potretie vrchu rolády)


Roládu opäť zavinieme a vrch rolády, potrieme zyvšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky.





                                                         Dobrú chuť!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...